Treceți la conținutul principal

De ce e speriata lumea de crypto/blockchain?

 In timp ce pierdeam vremea pe TikTok (daca nu ma urmaresti sa dea Dzmeu sa-ti taie Zuck netu') dau de un video de la Imperiul Leilor in care niste antreprenori au ajuns acolo sa caute fonduri pentru proiectul lor crypto: btclottery.io - adica o loterie unde castigi dar nu pierzi.

Si chiar asa e. E o loterie unde, pariezi si poti castiga tokenii lor. Dar nu poti pierde, intrucat, daca nu castigi, iti inapoiaza tokenii din supply-ul lor alocat.

Dar am ramas extrem de surprins cand, chiar Dobrincu - un IT-is cu multa scoala prin America si cu MBA-uri, a inceput sa-i faca pe acei baieti scameri/tepari, si ca proiectul lor ar fi defapt o schema ponzi/caritas.

Nici eu, cu cele 7 clase ale mele n-as fi reactionat asa...

Daca ditamai omul care le "are" cu internetul nu crede/stie ca se poate realiza asa ceva, si mai ales in blockchain, ce pretentii sa mai am la Calina sau la omul de rand care abia stie sa dea logout pe facebook?

Uite si video-ul in cauza


Dar hai sa aduc vorba de un exemplu clar. O "loterie" unde castigi fara sa pierzi.
Si va prezint un astfel de proiect: pooltogether.com

Pentru mine e o loterie, insa pentru creatori pare mai mult a banca care-si "premiaza" clientii.

Cum castigi fara sa pierzi cu pooltogether.com?

Depozitezi banii intr-un pool (pool - sau cont bancar, sa vorbesc pentru anii '70), sa zicem 100 de lei aka 25 dolari. Acei bani, creatorii, ii baga in alte pool-uri (banci) de unde i-au un comision automat mediu de 10% luna/an prin De-Fi (un fel de banci FARA patron, fara conducere si mai ales, fara absolut niciun risc) ca curve.fi - chiar acum e un proiect care iti da o dobanda de 9.1% ZILNIC daca ti banii in pool-ul lor.

Ca exemplu, la 1000 de lei depozit, ai o dobanda ZILNICA de 91 de lei. Repet: totul decentralizat, adica nu se poate sa fuga cineva cu banii tai si sa-ti iei teapa.

Ok, acum ca am inteles cum produc cei de mai sus banii, sa-ti explic si cand sau cum castigi tu.

In functie de cati bani sunt in pool-ul lor, acestia aloca o suma pe care o dau participantilor care au depozitat. In functie de suma pe care o aloci se atribuie niste tickete/sanse la premiu. De exemplu, la 1 dolar ai o sansa, la 100 dedolari ai o sute de sanse, si tot asa.

Au fost zile in care suma alocata premiilor a fost 11.500 de dolari total, zilnic. In alte zile sunt 7.800 de dolari, si tot asa. Astfel ca un participant (selectat random, dar in functie de cate "sanse" a depozitat) castiga 1.000 de dolari. 48 paricipanti castiga 10 dolari, sau 768 castiga 5 dolari.

cel mai mare premiu a fost de peste 40.000 dolari pentru cineva care avea doar 74 dolari depozitati. stirea aici: https://news.coincu.com/22865-pooltogether/

Uite o imagine care explica cum se impart premiile


Si, ca sa va faceti o idee, hai sa facem si un calcul aproximativ cam cat castiga developerii site-ului.

Mai jos, o imagine cu cati bani sunt in pool-uri care acumuleaza dobanzi


Deci peste 12 milioane de dolari din depozite. Cu o dobanda medie de 10% - dar nu, hai sa zicem 5% sa fie mai realistic, ar insemna 500.000 dolari lunar.

Si daca ei ofera, in premii, sa zicem 10.000 dolari zilnic, lunar ar insemna ca ofera 300.000 dolari - deci un profit de 200.000 de dolari al lor.

Concluzii

le las pentru voi.

ca bonus: inca o loterie de gen aici: jackspot.finnexus.app

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vand fani Facebook

Numele meu e Vali Dragomir si sunt cunoscut in mediul online sub pseudonimul isshmen . De peste 3 ani de zile vand fani facebook . Am un sistem care merge excelent. De-a lungul timpului am colaborat cu foarte multi clienti, care sunt foarte multumiti de serviciile oferite de mine. Printre clienti se numara foarte multi artisti (atat romani cat si straini), politicieni, companii, magazine online, bloggeri, etc. Pentru a vedea un portofoliu, ma puteti contaca la una din metodele de mai jos. Pana anul trecut am colaborat doar cu clienti straini. Am adus sute de mii de fani pentru clientii mei. Si pentru ca piata de afara s-a marit extrem de mult, am 'ajuns' in Romania, fiind primul care a adus aceasta metoda de promovare in Romania. Si pentru ca sunt sigur ca veti avea si intrebari, voi lasa mai jos si cateva raspunsuri. Cu ce ma ajuta acesti fani pe facebook ? In ultimii ani social media a devenit cea mai eficienta metoda de a interactiona cu potentialii clienti. Eu o sa v

Samsung va deveni in curand cel mai mare producator de smartphone-uri din lume

Topul producatorilor de smartphone-uri, a inceput sa se schimbe din ce in ce mai des. Nokia, care se afla pe primul loc in acest top inca din 1996, ii va ceda in curand primul loc producatorului coreean Samsung, in timp ce Nokia va cobori pe locul 3. Conform raportului oferit de Reuters, Apple va fi noua companie ce se va clasa pe locul al doilea. In prezent, Samsung are cele mai multe vanzari de smartphone-uri, in topul lor fiind modelul Samsung Galaxy S II, desi in Statele Unite, inca nu a fost anuntata oficial aparitia lui. Conform raportului de cercetare, firma taiwaneza HTC are o crestere foarte mare in acest top, si se spune ca undeva prin 2012 va concura cu Nokia. Si povestea Apple este una uimitoare, avand in vedere ca a intrat in afaceri cu numai 4 ani in urma, lansand iPhone-ul de la Apple. De la lansarea sa, smartpfone-ul a devenit cel mai vandut produs de telefoane mobile din lume. Iata si cat s-a vandut: Desi se afla intr-o mica pierdere, Nokia ocupa primul loc al pro